HTML

Utolsó kommentek

SZÉP Magyarországért

SZolidaritás az Élhető Polgári Magyarországért mozgalom Nekem sem tetszik a rendszer, ezért ötletelek és megoldásokat javaslok. A magyarorszag.hu fórumain 2003 óta írom le a gondolataimat, de sajnos ez nem elegendő. Nézem a tüntetéseket és az újonnan alakuló szervezeteket, de ez mind kevés! Meggyőződésem szerint az orbáni bolsevik diktatúra csak akkor váltható le, ha mindenki, aki demokratának tartja magát, összefog!

Friss topikok

Becsapták a magyar polgárokat!

2011.10.27. 08:49 menyusp

  A rendszerváltó elit a kádári rendszer, azaz a magyar társadalom pénzén kikupálódott Amerikában és Nyugat-Európában, majd megszerzett műveltségét felhasználva becsapta a naiv, jóindulatú, de megfelelő rálátással és információkkal nem rendelkező, tájékozatlan magyar társadalmat.

 Demokrácia kultúránk hiánya miatt, ez a képzett réteg, visszaélve a feléjük áradó hittel és bizalommal, olyan torz társadalmi rendszert épített ki, amely szinte bebetonozta az elit hatalmi pozícióit, miközben lehetővé tette a társadalom kifosztását, a nép vagyonának elherdálását magánzsebekbe.

 Az eredeti tőkefelhalmozás új formáját ez az elit nem a széles középosztály kialakítására, a jóléti társadalom megteremtésére, hanem egy szűk réteg erkölcstelen, de a jogi kiskapuk között eredményesen korrumpáló meggazdagodására használta. 

 Az elit a mai napig, a bukott kádárista (70-es évektől folyamatosan alkalmazott) húzd meg-ereszd meg, illetve centralizálunk-decentralizálunk gazdaságpolitika gyakorlatát folytatták.

 Szándékosan, és az embereket félrevezetve, nem csinálták meg a kapitalista bérreformot, és ezzel egyidejűleg az állami elosztó rendszerek tőkés típusú átalakítását!

Ennek következményeként állt elő az az abszurd helyzet, hogy napjainkra szinte nem létezik hazai piac, nincsen semmire fizetőképes kereslet!

 Az elmúlt két évtizedben az államadósság jelentős részét immobil presztízs - beruházásokba fektették: például a gyakorlatilag gdp-t nem termelő autópálya betoncsíkokban sok ezermilliárd forint tűnt el.

 A bolsevik szemlélet a mai napig torz: a felsőoktatást és az egészségügyet például a mai napig nem üzleti vállalkozásként, hanem egy furcsa ideológiai-szociális-jóléti formaként tartják önálló működésre képtelen szinten.

 A rendszerváltó elit soha, egyetlen pillanatra sem támogatta a magyar szürkeállomány, a hazai innováció érvényesülését, miközben a seftelés jellegű importbizniszek elé semmilyen féket nem helyezett.

 A gazdasági rendszert nem komplex rendszerként, hanem marakodó ágazati koncokként kezelve, napjainkra szinte lenullázták gazdaságunk teljesítőképességét.

 Jellemző például, hogy a mai napig irreálisan, aránytalanul magas szinten támogatja az adófizetők pénzéből a külföldi tőkét.

 Megoldandó súlyos probléma az állami-önkormányzati szférára jellemző bolsevik vezetési vízfej, és a politikusi álláshalmozás, melyek összességében a potenciális munkahelyek számát csökkentik. Ezek a nem értékteremtő, az abnormális bérrendszert kiegyensúlyozó képződmények kártékonyak, mert működésképtelenné teszik a gazdaságot.

 A megtévesztés oly mértékben lett állam-politikai szintre emelve, hogy hazánk ma HAZUGSÁGORSZÁG, és a gyurcsány-orbán csapatnak köszönhetően nem csak itthoni, hanem nemzetközi szemmel nézve is.

 A magyar politikai osztály megbukott, a pártrendszerünk hiteltelenné, alkalmatlanná vált.

 Napjainkban már szinte nincs kire szavaznunk, hiszen a politikai osztály erkölcsileg lenullázta  magát.

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet nem tetszik a rendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://menyusp.blog.hu/api/trackback/id/tr913332984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása