HTML

Utolsó kommentek

SZÉP Magyarországért

SZolidaritás az Élhető Polgári Magyarországért mozgalom Nekem sem tetszik a rendszer, ezért ötletelek és megoldásokat javaslok. A magyarorszag.hu fórumain 2003 óta írom le a gondolataimat, de sajnos ez nem elegendő. Nézem a tüntetéseket és az újonnan alakuló szervezeteket, de ez mind kevés! Meggyőződésem szerint az orbáni bolsevik diktatúra csak akkor váltható le, ha mindenki, aki demokratának tartja magát, összefog!

Friss topikok

Mondjanak le!

2011.12.27. 09:05 menyusp

 Kedves ismert és ismeretlen barátaim!

Én sajnos egy nem eléggé aktív, nehezen mozgásba hozható állampolgár vagyok, akinek nem tetszik ez a rendszer.

Mit tehetek mégis, ha változást szeretnék elősegíteni, miközben nem kívánok részt venni a hatalom gyakorlásában?

Mivel segíthetek az aktív változást követelőknek?

Írtam egy nyílt levelet, amelyben az én képviselőmet felszólítom a lemondásra, új választás kiírására!

Kérem, tegye meg mindenki, aki a következőkkel egyetért. Küldje el a felszólító levelet a saját képviselőjének, függetlenül attól, hogy az illető kormánypárti vagy ellenzéki képviselő!

A jogsértés, a bűn számonkérése mindannyiukra vonatkozik!

Üdv menyus

 

Nyílt levél

a Magyar Köztársaság Országgyűlése

képviselőihez!

 

Tisztelt képviselő Asszony – Úr!

 

Magyar és demokrata elkötelezettségű polgárként szólítom fel Önt: tegyen hitet személyes meggyőződése szerint a magyar demokráciáért!

 

Véget ért az év, és véget ért a Magyar Köztársaság.

A rendszerváltás Alkotmányát felváltja az Alaptörvény, azonban egy érdemi momentum változatlan marad: a Fidesz-Kdnp kormány alkotmánysértő hatalomgyakorlása.

 

Az Alkotmány 2.§ (3) bekezdése és a Alaptörvény C cikk (2) bekezdése egyaránt a következő axiómát tartalmazza:

Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni.”

 

A jelenleg érvényes, és a jövőre hatályba lépő alapjogi rendelkezés szerint, Ön személyes részvételével olyan hatalomgyakorlás közjogi kereteit legitimálja a képviselői mandátumával, mely hatalom semmibe veszi a magyar jogrendszer alapját!

Ön, tisztelt képviselő asszony / úr, esküt tett arra, hogy a magyar jogrendet tiszteletben tartja, és megvédi hazáját jogrendünk megsértőitől.

Képviselői esküje, és az alkotmány tételes normaszövege alapján Ön köteles fellépni az alkotmánysértők ellen, függetlenül politikai vagy más irányú hovatartozásától.

 

Törvénytisztelő magyar polgárként, akitől Ön 2010-ben a képviseleti jogosultságát kapta, felszólítom, hogy még ebben az évben, de legkésőbb a 2012 év első ülésnapján mondjon le képviselői mandátumáról, követelje a kormány lemondását, és minden rendelkezésére álló eszközzel tiltakozzon a Fidesz-Kdnp hatalmi csoport alkotmánysértő magatartása ellen!

Amennyiben Ön nem tesz eleget alkotmányos kötelezettségének és a választói követelésnek, úgy kinyilvánítja a nemzet nyilvánossága előtt, hogy Ön a képviselői honoráriumát, költségtérítéseit, valamint a választott tisztsége folytán rendelkezésére álló anyagi és erkölcsi előnyeit fontosabbnak tartja a haza sorsánál, a Magyar jogrend tiszteleténél! Képviselői mandátumát 2012-től Ön, csak a Magyar társadalom erkölcsi megvetését vállalva tarthatja meg.

Indoklás:

 

  • Orbán Viktor Miniszterelnök Fidesz-Kdnp kormánya a több mint 50 %-os választási eredményével (közel 2.800.000 szavazópolgár támogatásával) kétharmados döntési jogosultságot szerzett a Magyar törvényhozásban. A választók akarata felhatalmazta arra, hogy a fennálló jogrend alapján döntsön az ország, a nemzet valamennyi polgára érdekében.

    A választói akarat, és a kormány, valamint a képviselők személyes esküje sem teszi azonban lehetővé, hogy a hatalom birtokosa felülemelkedjék az érvényes jogszabályok és az alkotmány előírásain. Nem kapott jogosultságot a kétharmados kormányzat sem, a jogrend, a jogbiztonság szétzilálására; a demokrácia intézmény és garancia rendszerének lebontására.

  • A regnáló Fidesz-Kdnp hatalom működését a jogalkotásról szóló törvény módszeres kijátszásával kezdte meg működését, mely csalásnak, a szavazópolgárok megtévesztésének, a jogrend súlyos sérelmének minősül akkor is, ha a jogsértő erkölcstelen módon, hatalmával visszaélve ezt nem veszi figyelembe!

    A jogalkotásról szóló törvény társadalmi egyeztetést előíró normája a Magyar társadalom védelmét szolgálja az autoriter hatalomgyakorlás ellen.

    Az egyéni képviselők által benyújtott jogszabály tervezetek társadalmi egyeztetését a törvény azért nem írta elő tételesen, mivel azok kivételes esetnek tekinthetők, melyekre logikusan érvényesek az általános előírások! Mivel a jogalkotásról szóló törvény nem írja le, hogy az egyéni képviselő által benyújtott jogszabály tervezet mentesül a társadalmi egyeztetés alól, így a kormányzat minden egyes ilyen módon elfogadott jogszabálya törvénysértő, érvénytelen.

  • A regnáló Fidesz-Kdnp hatalom nem kért, ennek megfelelően nem is kapott felhatalmazást a Magyar nemzet polgáraitól egypárti alkotmányozásra, így az Alaptörvény elfogadása sérti a Magyar jogrend szellemiségét, erkölcsi alapját!

    A társadalom elutasító magatartását bizonyítja, hogy az Alkotmány támogatására közpénzből lebonyolított felmérés szerint, a Magyar szavazópolgárok alig egynegyede (a Fidesz sokéves szavazóbázisának is kevesebb mint fele!) támogatta véleményével az Alaptörvényt, mely így a kormányzat erőszakos hatalombirtoklásának bizonyítékaként alkotmánysértő, érvénytelen.

  • A regnáló Fidesz-Kdnp hatalom nem kért, ennek megfelelően nem is kapott felhatalmazást a Magyar nemzet polgáraitól, arra, hogy a világ és a magyar jogrend alapelveivel ellentétesen visszamenőleges hatályú jogalkotással szerzett jogot sértsen, polgári szerződéseket rúgjon fel megalapozatlanul, ezzel a jogbiztonságot megszüntesse.

    Minden ilyen irányú jogalkotási eljárás így a kormányzat erőszakos hatalombirtoklásának bizonyítékaként alkotmánysértő, érvénytelen.

  • A regnáló Fidesz-Kdnp hatalom nem kért, ennek megfelelően nem is kapott felhatalmazást a Magyar nemzet polgáraitól, arra, hogy a Magyar független politikai, közigazgatási, gazdasági és egyéb intézményrendszereit úgy alakítsa át, hogy mindazok vezetése, felügyelete az uralkodó hatalmi pártszövetség kezébe kerüljön, többnyire kormányzati ciklusokon túlnyúló hatállyal.

    Minden ilyen irányú jogalkotási eljárás így a kormányzat kizárólagos hatalombirtoklásának bizonyítékaként alkotmánysértő, érvénytelen.

  • Az elmúlt időszakban a kormányzó hatalom megszüntette a polgárok független tájékoztatásának fórumait, korlátozva ezzel a magyar polgárok információ szabadságát.

    Erkölcstelen és hazug például az a pályázati eljárás, mely olyan feltételeket ír ki egy évtizedek óta működő frekvencia használatára, mely kiírás a frekvencia használóját hátrányosan, diszkriminatív módon különbözteti meg. (lásd a Klub Rádió évtizedes közéleti információ-szolgáltató profiljának zenei műsorszolgáltató profillá átalakítása.)

    Ez az eljárás így a kormányzat kizárólagos hatalombirtoklásának bizonyítékaként alkotmánysértő, érvénytelen.

  • Sérti a magyar jogrendet az az eljárás is, amikor a parlamenti végszavazás előtt érdemben változtatják meg a törvényjavaslatok szövegét, mert ezzel lehetetlenné válik a tisztességes szakmai alkotómunka.

    Ez az eljárás így a kormányzat kizárólagos hatalombirtoklásának bizonyítékaként alkotmánysértő, érvénytelen.

  • Sérti a magyar jogrendet és a választópolgárok személyes érdekeit is, amikor a választókerületek méretét, földrajzi elhelyezkedését pártpolitikai érdekek, és nem független szakmai testületek nyilvános véleményeinek egyeztetése alapján változtatják meg. Ezzel, a látszólag formai kérdéssel, lehetetlenné válik a szavazópolgárok független, személyes döntése, a titkos szavazás joga.

    Ez az eljárás így a kormányzat erőszakos hatalom megszerzésének bizonyítékaként alkotmánysértő, érvénytelen.

 

Tisztelt képviselő asszony / úr!

 

Ön a személyében vállal felelősséget a magyar jogrend, az erkölcs normáinak felrúgásában; eskü- és hitszegővé válik, ha nem teljesíti alkotmányos kötelességét, és nem lép fel a gátlástalan hatalombirtoklás ellen. Nincs kollektív bűnösség, ahogyan nem lehet „pártfegyelem” álcája mögül elhárítani a személyes felelősséget.

Kérem, adja vissza mandátumát, és minden magyar és nemzetközi fórumon hozza nyilvánosságra az alkotmányos demokrácia védelmében megtett lépését!

 

Köszönettel:

 

Menyhért Péter választópolgár, Budapest -Csepel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menyusp.blog.hu/api/trackback/id/tr363498272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása